Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty 4x100g
Producent: Cenos
Indeks: 5900977001602
2,99 zł
7,48 zł /kg
Producent marki Cenos opisuje Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty tak:
Ryż pełnoziarnisty powstaje w wyniku usunięcia tylko najbardziej zewnętrznej łuski ziarna ryżu. Otrzymane ziarno jest pełnoziarniste, często zwane także naturalnym. Ryż ten jest znakomitym źródłem błonnika, którego ma aż 13%!* Wspaniale podkreśla smak mięs, ryb i warzyw. I choć gotuje się dłużej niż np. ryż biały, jego delikatny orzechowy smak i piękny brązowy kolor są wartym tego czasu doskonałym, kulinarnym doznaniem.
*13% błonnika w 100 g produktu.
*13% błonnika w 100 g produktu.
Cechy:naturalne źródło błonnika - aż 13%*, czas gotowania: 30 minut, *13% błonnika w 100 g produktu
Marka:Cenos
O marce:Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Ryż basmati
Cenos Kasza pęczak jęczmienny
Polecamy również:
Cenos Ryż basmati
Cenos Kasza pęczak jęczmienny
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu.
Przepisy:Jambalaja warzywna
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: pół małego kalafiora, pół bakłażana, pół paczki mrożonego groszku, fioletowa cebula, mała cukinia, słoik z kolbami minikukurydzy, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, ząbek czosnku, kostka rosołowa warzywna, sól do smaku.
Przygotowanie: Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kolby minikukurydzy dzielimy na pół, cebulę kroimy w piórka, kalafior dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojone warzywa, rozmrożony groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z rozpuszczona kostką rosołową, dusimy kilkanaście minut na wolnym ogniu. Solimy do smaku. Warzywa podajemy lekko przemieszane z ryżem.
Smacznego!
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: pół małego kalafiora, pół bakłażana, pół paczki mrożonego groszku, fioletowa cebula, mała cukinia, słoik z kolbami minikukurydzy, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, ząbek czosnku, kostka rosołowa warzywna, sól do smaku.
Przygotowanie: Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kolby minikukurydzy dzielimy na pół, cebulę kroimy w piórka, kalafior dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojone warzywa, rozmrożony groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy 2-3 minuty, dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z rozpuszczona kostką rosołową, dusimy kilkanaście minut na wolnym ogniu. Solimy do smaku. Warzywa podajemy lekko przemieszane z ryżem.
Smacznego!
Rodzaj opakowania:Karton
Adres producenta:Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny:Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
wartość energetyczna | 1369 kJ |
wartość energetyczna | 324 kcal |
tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g |
węglowodany | 61 g |
w tym cukry | <1 g |
błonnik | 13 g |
białko | 8,5 g |
sól | <0,01 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |