Kasza jęczmienna wiejska 4 x 100 g
Producent: Cenos
Indeks: 5900977001565
2,09 zł
5,23 zł /kg
Producent marki Cenos opisuje Kasza jęczmienna wiejska tak:
Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego, pokrojonego ziarna jęczmienia. Zawiera dużo błonnika i jest źródłem białka. Wyśmienicie smakuje jako danie główne z dodatkiem mięs i warzyw. Doskonale komponuje się także z grzybami.
Cechy:czas gotowania: 15 minut
Marka:Cenos
O marce:Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana prażona
Cenos Ryż parboiled
Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana prażona
Cenos Ryż parboiled
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Kasza jęczmienna wiejska
Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu.
Przepisy:Pulpeciki z warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut.
Składniki: mięso mielone wieprzowe z szynki 500 g, jajo, 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka zielona i żółta, pół pora, pół cukinii, pęczek koperku, łyżka mąki, 3 łyżki śmietany 18%.
Przygotowanie: Mięso mieszamy z jajem, solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodajemy bułkę tartą. Formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut. Wyjmujemy pulpety na talerz, zostawiając kilka chochelek wywaru. Łyżkę mąki mieszamy z pięcioma łyżkami wody, wlewamy do wywaru, w którym gotowały się pulpety i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, koper i startą gałkę muszkatołową (do smaku). Warzywa myjemy, kroimy, lekko solimy i podsmażymy na patelni. Podajemy z kaszą.
Smacznego!
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut.
Składniki: mięso mielone wieprzowe z szynki 500 g, jajo, 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka zielona i żółta, pół pora, pół cukinii, pęczek koperku, łyżka mąki, 3 łyżki śmietany 18%.
Przygotowanie: Mięso mieszamy z jajem, solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodajemy bułkę tartą. Formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut. Wyjmujemy pulpety na talerz, zostawiając kilka chochelek wywaru. Łyżkę mąki mieszamy z pięcioma łyżkami wody, wlewamy do wywaru, w którym gotowały się pulpety i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, koper i startą gałkę muszkatołową (do smaku). Warzywa myjemy, kroimy, lekko solimy i podsmażymy na patelni. Podajemy z kaszą.
Smacznego!
Rodzaj opakowania:Karton
Adres producenta:Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny:Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
wartość energetyczna | 1379 kJ |
wartość energetyczna | 326 kcal |
tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy nasycone | 0,2 g |
węglowodany | 65,0 g |
w tym cukry | 1,9 g |
błonnik | 8,8 g |
białko | 10,7 g |
sól | 0,03 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |