Kasza gryczana biała 4 x 100 g
Producent: Cenos
Indeks: 5900977007055
4,69 zł
11,73 zł /kg
Producent marki Cenos opisuje Kasza gryczana biała tak:
Kasza gryczana biała powstaje z nieprażonych ziaren gryki. Jest dobrym źródłem białka. Ma kremową barwę i delikatny smak. Świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, zapiekanek i dań jednogarnkowych.
Cechy:czas gotowania: 12 minut
Marka:Cenos
O marce:Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Kasza jaglana
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Polecamy również:
Cenos Kasza jaglana
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Nazwa produktu uregulowana prawnie:Kasza gryczana biała
Przechowywanie:Przechowywać w suchym miejscu.
Przepisy:Pieczony schab wieprzowy w miodzie
Składniki dla 4-6 osób, czas przygotowania 1,5 h.
Składniki: ok. 1 kg schabu, ¼ szklanki musztardy, ¼ szklanki płynnego miodu, sól, pieprz, 4 łyżki oliwy, mieszanka sałat, garść oliwek, fioletowa cebula, pestki dyni, łyżka soku z cytryny, łyżka mąki.
Przygotowanie: Schab oprószamy solą i pieprzem, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Miód i musztardę rozcieramy w miseczce. Gdy składniki się połączą, smarujemy mięso grubą warstwą, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. W trakcie pieczenia polewamy mięso wytworzonym sosem. Po upieczeniu, jeśli sos jest zbyt rzadki, zagęszczamy go mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Schab po upieczeniu kroimy na cienkie plastry.
Sałaty myjemy i osuszamy. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, oliwki i uprażone na patelni pestki z dyni. W miseczce mieszamy 3 łyżki oliwy z łyżką soku z cytryny, solą i pieprzem. Takim sosem polewamy sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Potrawę podajemy z białą kaszą gryczaną.
Smacznego!
Składniki dla 4-6 osób, czas przygotowania 1,5 h.
Składniki: ok. 1 kg schabu, ¼ szklanki musztardy, ¼ szklanki płynnego miodu, sól, pieprz, 4 łyżki oliwy, mieszanka sałat, garść oliwek, fioletowa cebula, pestki dyni, łyżka soku z cytryny, łyżka mąki.
Przygotowanie: Schab oprószamy solą i pieprzem, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Miód i musztardę rozcieramy w miseczce. Gdy składniki się połączą, smarujemy mięso grubą warstwą, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. W trakcie pieczenia polewamy mięso wytworzonym sosem. Po upieczeniu, jeśli sos jest zbyt rzadki, zagęszczamy go mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Schab po upieczeniu kroimy na cienkie plastry.
Sałaty myjemy i osuszamy. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, oliwki i uprażone na patelni pestki z dyni. W miseczce mieszamy 3 łyżki oliwy z łyżką soku z cytryny, solą i pieprzem. Takim sosem polewamy sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Potrawę podajemy z białą kaszą gryczaną.
Smacznego!
Rodzaj opakowania:Karton
Adres producenta:Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny:Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
wartość energetyczna | 1437 kJ |
wartość energetyczna | 340 kcal |
tłuszcz | 2,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,6 g |
węglowodany | 64,5 g |
w tym cukry | 1,1 g |
błonnik | 5,2 g |
białko | 11,7 g |
sól | <0,01 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |